10 JAAR MITRA AWARD ‘BESTE BIER VAN NEDERLAND’

De Dutch Beer Challenge staat op het punt een bijzondere mijlpaal te vieren: zijn tiende verjaardag. Dit decennium van excellente bierbeoordeling heeft talloze brouwers en hun creaties in de spotlight gezet, waarbij innovatie, vakmanschap en de rijke biercultuur van Nederland gevierd werden. In de aanloop naar deze feestelijke editie, zetten we negen voorgaande winnaars van de prestigieuze Mitra Award, bekroond als het beste bier van Nederland, extra in de kijker.

Deze terugblik is niet alleen een ode aan de winnaars en hun uitzonderlijke bieren, maar ook een viering van de diversiteit en groei van de Nederlandse bierindustrie. Van verfrissende lagers tot complexe bieren met een rijk smaakpalet, elke winnaar heeft op unieke wijze bijgedragen aan het landschap van Nederlandse bieren. De Mitra Award, die elk jaar het beste bier van Nederland bekroont, symboliseert de zoektocht naar kwaliteit, innovatie en smaak die de Dutch Beer Challenge kenmerkt.

Terwijl we aftellen naar de tiende editie van de Dutch Beer Challenge, nodigen we bierliefhebbers en kenners uit om samen met ons deze eerdere winnaars te herontdekken en te proeven.

Vandaag Mooie Nel IPA (Mitra Award 2015)

  • Brouwerij: Jopen Bier (NL)
  • Alcohol Volume %: 6,5%
  • Volume: 33 CL
  • Kleur: Licht amber, mooie pareling, witte schuimkraag.
  • Geur/Aroma’s: Een exotische fruitmand: Citrus, papaja, lychee en abrikoos.
  • Smaak: Subtiele moutige aanzet, fruitig (zie geur). Uitgesproken bitterheid evenwichtige en hoppige finale.
  • Foodpairing: Een pittige Indiaanse curry met naan

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open