MANNENLIEFDE

Ons Wekelijks Bier

We gaan het carnavalsweekend in en dat is altijd een leuk vooruitzicht. Lol tappen, overal een klucht van maken, lachen, feesten, uit de bol gaan, … alles kan of zou toch moeten kunnen (dat is niet steeds meer het geval, vraag maar even rond in Aalst). Alle gekheid op een stokje dus en toch komt de grootste klucht soms pas net de dag na carnaval. Aswoensdag luidt het begin van een vastenperiode in die niemand nog volgt en dit jaar valt die bovendien op 14 februari… Valentijn ofte de grootste klucht aller tijden.

Geef nu zelf toe, hoe zot is die dag nu niet… de dag van de geliefden dat commercieel tot het uiterste wordt uitgemolken, waar je met jouw partner niets moogt gaan drinken (want het is tournée minérale) en iets gaan eten is ook al niet top want je zit op droog brood, de vasten is net begonnen. Dit krijg je dus als je alle tradities op een hoopje gooit, er een ferme laag regelneverij bovenop doet en niemand nog weet waar eerst een knoop aan vast te binden. Maar goed, wat ons betreft vasten of geen vasten, tournée minéral of niet, doe gewoon uw goesting en laat je vooral de les niet spellen zelfs al is carnaval, de periode van zot doen officieel voorbij is. En Valentijn … Ieder diertje zijn pleziertje en dat beamen wij door het weekend in te gaan met een Mannenliefde, een bier dat van openheid van geest en inclusie haar imago heeft gemaakt. Een saison die een loopje neemt met de traditionele kenmerken van de stijl. Een best geslaagde ‘moderne’ herinterpretatie, want het bier kaapt regelmatig een medaille weg tijdens de Brussels Beer Challenge en bij de laatste editie was dit zelfs goud.

Bier: Mannenliefde

  • Brouwerij: Oedipus (NL) onderdeel van Heineken (NL)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,0 %
  • Kleur: Stroblond. Licht gesluierd. Dikke en vrij vaste schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Granige ondertoon. Fris grassig hop aroma met een vleugje citrus. Kruidige accenten (peper, gember). Best elegant en fris.
  • Smaak: Zachte aanzet met een zoete toets. Mals. Beetje vanille dat een vrij romig mondgevoel geeft. Fris koolzuur. Hop bitterheid en kruidige toetsen komen op en vloeien door naar de afdronk. Goed gedoseerd. Kruidige afdronk en net droog genoeg.
  • Foodpairing: kroepoek, pad thai met kip, zalm met roze peper.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open