Wie ooit in Beieren is geweest, heeft vast wel eens zoʼn overheerlijke verse pretzel geproefd. De pretzels gaan daar -letterlijk- als warme broodjes over de toonbank. In combinatie met bier is de lekkernij op de Oktoberfesten niet meer weg te denken. Een pretzel smaakt heerlijk met kruidenboter of met een hartig dipsausje. En als ze echt top zijn, hoeft er echt zelfs helemaal niets bij. Een vers glas bier maakt de ervaring compleet De Antwerpse Brouw Compagnie serveert sinds kort pretzels.
De pretzels komen rechtstreeks uit een Oostenrijkse artisanale bakkerij. De broodjes worden bruin gebakken in Antwerpen en geserveerd met twee dipsausjes. Sausjes die wij persoonlijk links laten liggen daar de pretzels van superieure kwaliteit zijn en geen opsmuk nodig hebben. De delicatesse pairt heerlijk met een ter plekke gebrouwen Seefbier.
Het is trouwens heerlijk vertoeven in de biergarten van de brouwerij.
Foto’s © Antwerpse Brouw Compagnie