Tussen Pot & Pint
Op maandag 18 januari vond in Tour & Taxis in Brussel “The Historical Belgian Culinary Timetable” plaats. Een nu al historisch evenement, georganiseerd door de Meesterkoks van België, met de crème de la crème van wat België ons te bieden heeft op culinair vlak.
Twaalf tafels krijgen elk een typisch Belgisch gerecht geserveerd, waarbij elke tafel een andere periode vertegenwoordigt uit onze rijke culinaire geschiedenis. Een greep uit het aanbod: 1812- 1842 De Nieuwe Culinaire Dynastie, 1850 De Afrikaanse Verlichting, 1900 De Vergulde Bourgeoisie, 1930-1950 De grote oorlogskeuken. Aan de tafel “2005 Grillardins aan de macht” werd konijn met petit gris de Namur gepaird met ‘Keizer Karel Blond’. Het bier pairde geweldig met het gerecht. Brouwerij Haacht, één van de sponsors van dit unieke evenement, zet volop in op Hoge Gastronomie en bier. Een initiatief dat we alleen kunnen toejuichen. We kennen immers allemaal “konijn met pruimen en bier” en “stoofvlees”, maar bier en foodpairing op hoog niveau staat in België nog in zijn kinderschoenen. Maar zoals Frank Fol, president van de Meesterkoks, met passie verkondigde in zijn openingsspeech: “Hoge gastronomie en bier zitten gebakken in het Belgische DNA.”