Wat is er beter om de bijtende vrieskou te verjagen dan een kom dampende en hartige uiensoep? Deze soep kent een lange geschiedenis. Zelfs de oude Romeinen smulden reeds van deze lekkernij. Heden ten dage is het gerecht populair bij jong en oud. We pimpen deze klassieker met een moderne stout, de Stouterik van Brasserie de la Senne.
Ingrediënten:
- 50gr boter
- 1 kg uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 6 eetlepels bloem
- zout en peper
- 2 dl Stouterik
- 1 liter kippenbouillon
- 4 sneetjes witbrood
- 150 gr geraspte kaas
Recept:
- Pel de uien en snij in ringen.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Smelt de boter in een pan en bak de ui en de knoflook glazig (neem je tijd).
- Voeg de mosterd toe en vermeng.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Voeg het bier en de kippenbouillon toe.
- Laat het geheel gedurende 15 minuten pruttelen.
- Bestrooi de broodjes met de kaas en zwarte pepper.
- Gril de broodjes tot de kaas goudbruin is.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer met de gegrilde broodjes.
Een goed glas Stouterik is een perfecte begeleider.