Ons wekelijks bier L’Annexe is een micro-brouwerij downtown Sint-Gillis. De geschiedenis begint met een dronken nacht waar twee jeugdvrienden, Grégoire en Max, elkaar twee keer uitdagen: brouwen en lopen. Wat...
50 makkelijke recepten uit de hele wereld Dit boek, waarin ook 50 wereldrecepten terug te vinden zijn, is een project van Bart De Clerck en Björn Verhoeven in nauwe samenwerking...
met Rodenbach Het is winter en we hebben net de feestdagen achter de rug. Dat betekend dat we snakken naar eenvoudig comfortfood. Aangezien onze beurs plat is mag het bovendien...
of gewoon teveel ‘Kutbier’ gedronken? Omikron heeft intussen de delta variant verdrongen in ons land en de besmettingscijfers swingen de pan uit. De hardliners en de versoepelingsbrigade rollen alweer vechtend...
Het is zover, de jaarlijkse ‘Graaidag’ is aangebroken. Zo noemt de PVDA de dag waarop CEO’s al evenveel verdiend hebben als de doorsnee-werknemer in heel 2022. Het idee voor de...
Malheur 10 bijt de spits af Al tien jaar presenteert Jeroen Meeus ‘Dagelijkse Kost’. De Meus zien koken? De Vlaming heeft niet liever. Dat bewijst het gigantische succes van het...
Hoeveel pech kun je hebben? Je kunt zonnepanelen gelegd hebben in december 2020, de Jonagold appels in de supermarkt kunnen op zijn of je kunt indirect verantwoordelijk zijn voor de...
De Koning Drinkt is de titel van een album van Suske en Wiske en wie Bier Grand Cru leest weet dat bier in die stripreeks wel vaker een belangrijke rol...
De stilte is voorbij, twee Brusselse supersterren brachten nieuwe muziek uit. Nadat Stromae een tijdje geleden de wereld even op z’n kop zette met zijn nieuwe single ‘Santé’, volgde Angele...
Getuigt dit van lef of van Franse arrogantie? Is het een goede marketingstunt? Of is het gewoon oerdom? Je brouwerij quasi dezelfde naam geven als een al bestaand en bekend...
Halve Maan houdt woord: gezonde boom wordt niet omgekapt Toen Brouwerij De Halve Maan en de Stad Brugge vorig jaar de komst van een typische brouwerijrotonde aankondigden kwamen er reacties...
Naar Belgische normen dan toch Op een steenworp van het hoogste punt van België – dichtbij het signaal van Botrange en de Baraque Michel – openden een groepje enthousiaste biervrienden...
Naar Belgische normen dan toch Op een steenworp van het hoogste punt van België – dichtbij het signaal van Botrange en de Baraque Michel – openden een groepje enthousiaste biervrienden...
Vorige week lanceerde Grolsch haar vierde – en laatste van dit jaar – limited edition specaalbier: Geluk. Eerder dit jaar werden Geloof, Hoop en Liefde gelanceerd. Met de vierdelige serie...
Snelle kalkoen met Gulden Draak Ho Ho Ho Merry Christmas! Het is Kerstavond en traditioneel staat er kalkoen op het menu. We maken vandaag een snelle, maar superlekker versie, gearomatiseerd...
Het wordt niet zo’n vreemde Kerstmis als in die ijzige nacht in 1914 toen soldaten aan weerszijden van het front hun loopgraven verlieten en elkaar in vrede tegemoet traden. Er...
De media, virologen en verkozen en vooral onverkozen beleidsmakers voorspellen weeral ‘Hel & Verdoemenis’ door de komst van de nieuwe omikronvariant. Of ze het gelijk aan hun kant hebben, laat...
Vandaag vieren we Midwinter, of de Winterwende. Een nieuw zonnejaar zet zich in. Het is de langste nacht vol duister, die de belofte van het terugkerende licht inhoudt. Een tijd...
G-Star Raw ontwerpt duurzame denim habijten voor monniken La Trappe Denimmerk G-Star RAW en de monniken bekend van het bier La Trappe zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Omdat beide merken...
Witlof met hesp & kaas in de oven & Orval Witloof valt niet meer weg te denken uit de Belgische keuken. Deze groente wordt sinds eind de negentiende eeuw gekweekt...