La pipe ou l’amour? Normaal moeten we even nadenken alvorens te antwoorden, maar in dit geval kiezen we resoluut voor oraal genot. La Pipe is dan ook een top etablissement...
Hoppig Bier & BBQ, de gezelligste biertuin van Noord-Holland, strijkt na een succesvolle editie opnieuw neer in Hoofddorp in het Haarlemmermeersebos. Deze bereikbare plek is een ideale locatie gebleken voor...
Hondshaai, zegt u? Nooit van gehoord. In het plat Vlaams word hondshaai gewoon zeepaling genoemd. De vis heeft geen graten. Het visvlees is superzacht, boordevol smaak en overheerlijk. ‘Meunière’ is...
Oud Beersel lanceert cider gebombardeerde ciderproducent uit Oekraïne. Oud Beersel werkt sinds vorig jaar samen met Vitalii Karvyha, de voormalige cidermaker Berryland uit Oekraine, die is moeten vluchten voor de...
Complete restyling van de lambiekbieren van brouwerij Timmermans en het begin van een nieuw hoofdstukTimmermans, de oudste lambiekbrouwerij ter wereld, heeft ter gelegenheid van het laatste brouwsel van het seizoen...
Gueuzerie Tilquin organiseert het BRITISH BEER FESTIVAL en brengt 3 nieuwe gueuzes uit Na de annulering van 2020 is de Gueuzerie Tilquin blij om dit weekend opnieuw haar British Beer...
Ons Wekelijks Bier Maandag vieren we de Dag van de Arbeid en dus hebben we een verlengd weekend in het vooruitzicht want die dag wordt er net NIET gewerkt. Het...
Morgen wordt in Utrecht officieel de Canon van de Nederlandse Biercultuur gelanceerd. Vanaf 16.00 uur kan voortaan iedereen die iets over de Nederlandse bierhistorie wil weten of publiceren terecht op...
Het ‘niet-zo-nieuwe’ krat van Grolsch is voor 98% gemaakt van oude kratten Grolsch introduceert, voor het eerst sinds 2007, hun ‘niet-zo-nieuwe’ Grolsch krat: een nieuw krat gemaakt van oude kratten....
Pasta met pesto van basilicum is een oer-klassiek Italiaans gerecht. Het is superlekker, makkelijk te bereiden en het kost geen rib uit je lijf. Ook de Belgische versie met dragon...
Primus is de naam van een Duits tractor- en automerk, een Amerkaanse rockband, een heilige, een kooktoestel, een personage uit de Transformers-franchise en een Belgisch bier. Niet onlogisch, want ‘primus’...
Cristal Brouwerij neemt nieuwe dry hopping-brouwinstallatie in gebruik De nieuwe dry hopping-installatie van de Alkense brouwerij is niet alleen een mooi staaltje techniek, het was bovendien een echt huzarenstukje om...
“Met de introductie van een refterbier gaat een grote wens van mij in vervulling”, zegt abt Guido Van Belle. “We hebben nu twee schitterende bieren: Zundert 8 Tripel Trappist en...
Ons Wekelijks BierVandaag vieren de moslims Eid al-Fitr, het einde van de Ramadan en bij ons beter gekend als het Suikerfeest. Een feestelijke afsluiting van een maand vasten en het...
30ste editie De Opstalse Bierpallieters organiseren het 30ste Weekend der Spontane Gisting. Hiermee kan de vereniging claimen dat ze het langst lopende festival organiseren gewijd aan bieren van spontane gisting....
Le Poulet d’Enfer is een icoon in de Noordfranse stad Lens. Het restaurant staat bekend om zijn – hoe kan het ook anders – kippengerechten. Het succesnummer van de zaak...
De Rare Vos is een bier gebrouwen door Brewery Ommegang uit Cooperstown in Upstate New York. Het bedrijf werd opgericht in 1997 door Don Feinberg met als enig doel traditioneel...
Lowlander lanceert nieuwe fruitbieren, gebrouwen met overtollig fruit Lowlander brouwt al jaren met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals, die elk hun eigen unieke smaak met zich meebrengen. Nu...
Jef Pirens brouwt vier bieren die verwijzen naar Ruiters van de Apocalpys Jef Pirens blijft creatief uit de hoek komen. Nadat hij eerder dit jaar nog indruk maakte door samen...
In 1991 begonnen maatschappelijk werker Jeff Lebesch en zijn toenmalige vrouw Kim Jordan een brouwerijtje in de kelder van hun huis in Fort Collins (Colorado). Vele jaren later is New...