SEEFBIER & SUSKE EN WISKE

De Krijtkampioen

‘De Krijtkampioen’ is album 370 van de beroemde reeks. Bier en meer bepaald Seefbier speelt – tot groot jolijt van brouwer Johan Van Dyck – een kleine rol in dit album: “Ja, soms fantaseer je iets, zo van: ‘stel je voor… dat zou echt wel cool zijn’ En dan lees je het nieuwste album en…. Wtf!!!! Ja, ik vind dit dus echt heel erg cool! En we wisten van niks!”.

Lambert, het alter ego van de beroemde Lambiek, geniet van dit goedje. De band tussen de Seefhoek (de Antwerpse wijk waar het bier oorspronkelijk vandaan kwam) en Suske en Wiske is sterk. Willy Vandersteen werd in deze wijk geboren en groeide er op. Suske gebruikte de naam van de wijk als zijn eerste strijdkreet in ‘Op het eiland Amoras’.

Tegenwoordig wordt het bier gebrouwen door de Antwerpse Brouw Compagnie en is het uitgegroeid tot een echt Antwerps icoon.

Bier: Seefbier

  • Brouwerij: Antwerpse Brouw Compagnie (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,5% ABV
  • Kleur: Gesluierd blond met een stevige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Aroma van granen, broodkruim, kruidnagel, fruit (banaan) en gist.
  • Smaak: Rond en mondvullend, zacht en romig, met een zoete aanzet van broodkorst gevolgd door een fruitige (banaan) en licht kruidige toets, frisse afdronk.
  • Foodparing: Boterham met licht gerookte zalm, slaatje met filet d’Anvers, pittige curry.

Voor liefhebbers van bier & Suske en Wiske raden we ons artikel: Suske en Wiske in bierland aan.

We geven nog even de korte inhoud van De Krijtkampioen mee:

“Dat de jonge Willy Vandersteen verhalen op de stoep tekende is algemeen bekend. Maar hij twijfelt nog aan zijn talent als verteller en dus fluistert zijn vriendinnetje Wanda hem ideetjes in. Helaas vertrekt het meisje onverwachts voorgoed naar Canada en blijft Willy boos achter. Wat moet hij zonder haar fantasie? Jaren later komt Wanda terug. Ze wil weten hoe het Willy vergaan is. Uit zijn succesrijke carrière leidt ze af dat hij ook zonder haar inspiratie verder kon. Maar heeft hij haar ook vergeven? Dat kunnen ze enkel te weten komen door de verhalen op de stoep weer tot leven te brengen”.

Foto Seefbier © Bart Van der Perre

Foto’s © Standaard Uitgeverij

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open