Wat smaakt er beter als een stevige en hart verwarmende biersoep op zo’n gure vrijdag? Het recept is vrij simpel en snel te bereiden zodat je super relax het weekend in kunt rollen. Het resultaat is echter fantastisch en bevalt groot en klein. Een echte aanrader.
Ingrediënten:
- 50 cl Special Belge (Palm, Bolleke Koninck, Special De Ryck, Franc Belge, …)
- 50 cl kippen bouillon
- 3 gesnipperde grote uien
- 100 g gerookt spek in blokjes
- 5 dl room
- 1 kl suiker
- Boter
- Nootmuskaat
- Peper & zout
- 8 sneetje getoast brood
- 100 g gemalen Keiemtalers kaas (een Westvlaamse variante van de Emmentaler)
- 1 el gehakte platte peterselie
Bereiding:
- Stoof de uien in wat gesmolten boter in een grote pot.
- Voeg de spekblokjes toe als de ui glazig is en laat nog twee minuten stoven.
- Voeg het bier en de bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout en de nootmuskaat.
- Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
- Verdeel de soep in kommen en leg op elke kom een sneetje brood.
- Bestrooi rijkelijk met kaas en gratineer onder de grill zodat de kaas gesmolten is.
- Bestrooi met de peterselie en dien op.
Pairing:
We combineren deze soep met een glas Special Belge.
Cover © Freepik