Gevulde paprika’s
Gevulde paprika’s zijn altijd een goed idee, Bovendien is dit recept poepsimpel, vegetarisch en een zegen voor je budget. We combineren deze groenteschotel met een Cuvée des Jacobins van Brouwerij Omer Vander Ghinste.
Ingrediënten:
- 4 rode paprika’s
- 250 gr fijngehakte Parijse champignons
- 400 gr gekookte rijst
- 2 eitjes
- 1 bolletje mozzarella
- 1 gesnipperde lente-ui
- Handvol gesnipperde koriander
- Goede boter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Verhit een klontje boter in een pan.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Voeg de champignons, de lente-ui en de koriander toe.
- Kruid met peper en zout.
- Stoof even aan.
- Voeg de rijst toe en laat even meebakken.
- Verwijder het hoedje van de paprika en hol uit.
- Vul de paprika met het groentemengsel en dek af met een schijfje mozzarella;
- Zet de paprika’s in de voorverwarmde oven en gaar gedurende 30 minuten.
- Serveer met een fris groen slaatje en stokbrood.
Pairing:
We combineren de paprika’s met een Cuvée des Jacobins. De gebruikte lambiek heeft achttien maanden gerijpt op eikenhouten foeders. De naam van het bier verwijst naar het beroemde Franse dominicanenklooster Hospice Saint Jacques (1218) waar pelgrims op weg naar Compostela overnachtten. Dit roodbruine bier heeft een melkzurig en fruitig (krieken)aroma met een toets van hout. Het is een complex, maar zeer gebalanceerd zuur bier dat eindigt op een toets van vanille en rood fruit. Het mondgevoel is vrij romig. Deze eigenschappen sluiten mooi aan bij het vegetarisch gerecht.