Van maatje banaan, via maatje augurk, naar maatje loftgarnaal! Nee, we hebben het hier niet over een overcompenserende loft bewoner met een lid ter grote van een garnaal, maar over een smakelijk gerecht met twee Belgische oerproducten: grijze garnalen en grondwitloof. Het is een eenvoudig maar heerlijk gerecht, dat we pairen met een Quintine Blonde.
Ingrediënten:
- 4 stronken grondwitloof
- 300 gr gepelde grijze garnalen
- 2 el mayonaise
- 2 el mangchutney
- Sap van een halve citroen
- Scheutje room
- Paar takjes dille
- Peper & zout
Bereiding:
- Was het witloof en snij in fijne ringen.
- Meng de garnalen met het witloof
- Meng de mayonnaise, chutney, room en het sap van de citroen.
- Kruid de saus met peper en zout;
- Meng de saus met de garnalen en het witloof.
- Garneer met de takjes dille
- Serveer met bruin boerenbrood;
Pairing:
Quintine Blonde wordt gebrouwen door de Brasserie des Légendes. De naam van het bier, verwijst naar de folklore van het dorpje Ellezelles waar dit bier wordt gebrouwen. ‘Quintine’ is eigenlijk de naam van de lokale heks. Het bier wordt gekenmerkt door fruitige, bloemige en gistige toetsen met een mooi bittertje in de finale. Het blonde bier past uitstekend bij de bittere toets van het witloof en overheerst op geen enkel moment de garnalen. De zoete ‘mout’ toets sluit mooi aan bij de mangochutney. Dit is een mooi Belgisch huwelijk.
Cover © Vlam
Foto © Eric Verdonck