Martha Brown Eyes

Ons wekelijks bier

November loopt al op zijn einde, Horeca Expo is alweer achter de rug en daarmee dus ook de bekendmaking van de winnaars van de laatste editie van de Brussels Beer Challenge. Uiteraard willen wij graag regelmatig de topbieren die daar boven zijn komen drijven in de kijker zetten, maar … na twee jaren ‘Ons Wekelijks Bier’ dreigen we zo wel wat in herhaling te vallen. Het is namelijk opvallend hoe vaak het toch dezelfde bieren zijn die in de prijzen vallen. In se is dat niet zo verwonderlijk en is het toch een beetje het doel van een serieuze competitie om kwaliteit te laten boven komen. Kwaliteit bekom je niet per toeval en geraak je doorgaans ook niet zo van de ene dag op de andere weer kwijt als brouwer. Het is en blijft een momentopname natuurlijk maar dat er een ‘patroon’ in te herkennen valt is bijna geruststellend. Is het dan zo erg dat ook wij misschien af en toe in herhaling gaan vallen? Als het goed is mag dat ons inziens gezegd worden en als het goed blijft mag dat gerust worden herhaald. Zo ontstaan vaste waarden die dan zelfs kunnen doorgroeien naar echte klassiekers.

We gaan dus door met dat heerlijk prijswinnend gerstenat onder de aandacht brengen en zijn er heilig van overtuigd dat als iemand daardoor voor een tweede maal verleid wordt om en bepaald bier in te slaan, het ons niet kwalijk zal worden genomen. In de aanloop van de Feesten en met het kwik dat toch steeds minder vaak de hoogte zou moeten inschieten starten we met enkele zware gouden pareltjes van eigen bodem. We konden niet weerstaan aan de zwoele blik van Martha en dus mag zij de spits afbijten.

Bier: Martha Brown Eyes

  • Brouwerij: The Brew Society (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 12%
  • Kleur: Warme mahoniebruine kleur. Helder. Uitbundige, stabiele gebroken witte schuimkaag.
  • Geur/aroma’s: Geroosterd brood. Chocolade. Koffie. Mooie geroosterde toets op een zachte zwoele basis van donker gedroogd fruit en karamel. Frisse hint van rode bessen en appeltjes. Vleugje alcohol. Kruidige accenten (zoethout).
  • Smaak: Ronde, zachte start met karamelzoetigheid. Wat fruitige nuances zoals in de neus. Fris koolzuur. Goede body. Opkomende bitterheid die de volle zoete toetsen juist voldoende tegenwicht biedt. Beetje alcoholzoete -en warmende finale, maar droog genoeg voor een vlotte doordrinkbaarheid.
  • Foodpairing: Eendenpaté met Porto, stoofvlees van everzwijn met frietjes, American cookies.

© Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!