Vilvoorde is het mekka voor de paardenliefhebbers. Althans voor diegenen die van paardenvlees houden. The place to be? Restaurant “De Kuiper”, opgericht in 1959 en vandaag de dag uitgebaat door Alfons Gulickx. Het interieur van de Kuiper is niet meer veranderd sinds de jaren ’50. De houten lambrisering aan de muur, de vergeelde posters met aankondiging van de jaarmarkten in Vilvoorde en de obligate sanseveria’s doen denken aan lang vervlogen tijden.
Op het menu staan paardensteak en schep (paardenstoofvlees) met handgesneden frietjes en salade. Als entree zijn de kalfskop of de haring echte aanraders.
De bierkaart is zeer uitgekiend met een mengeling van Trappisten bieren (Chimay, Orval, Rochefort en Westmalle), Oude Geuzes (Hanssens, Oud Beersel, Girardin), bieren van kleine artisanale brouwerijen (Delvaux, Br. De la Senne) en bieren van grote(re) Belgische brouwerijen (Palm, Duvel Moortgat, Alken-Maes, Vander Ghinste). Must eat & must drink.
Vissersstraat 51 1800 Vilvoorde
Foto’s© Bart Van der Perre