VREEMDGAAN MET WILD

Jarenlang werd ons voorgehouden dat bij wild enkel wijn past. Ondertussen weten we wel beter. Een krachtige Cabernet of een elegante pinot noir past uitstekend bij wild, maar is zeker geen must en er zijn best wel minstens even interessante alternatieven. In de zoektocht naar alternatieven ligt onze focus uiteraard op bier en hierbij dan ook alvast enkele leuke mogelijkheden voor tijdens het wildseizoen.

La Rulles Brune is afkomstig uit het diepe zuiden van het land, namelijk de Gaume. Het bier houdt het midden tussen een klassiek Belgisch bruin bier en een echte stout. Rijkelijk en volmondig, moutig maar niet te dik. De aromatische hop zorgt voor de nodige fraîcheur en biedt een tegengewicht aan de geroosterde toetsen. Het bier is een perfecte passe-partout voor een prachtige charcuterieschotel van wild.

Gouden Carolus Classic: Een mooi vol donker aromatisch bier als Gouden Carolus Classic past uitstekend bij wildgerechten. Het bier heeft alles om het wild en de bijhorende wintergroenten te behagen.

Bush Ambrée: Bush beschikt over de nodige kwaliteiten. Een sterke hint van rijp fruit met toetsen van mout en vooral karamel. Dit is een volmondig bier met een bitterzoete smaak en een lange, warme afdronk. De pairing met wild is perfect in evenwicht.

Westmalle Dubbel: Oerklassiek en degelijk. Woorden schieten te kort. Deze Dubbel past uitstekend bij niet al te zware wildbereidingen.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!