XMAS FAST FOOD & BEER

Een snel, gemakkelijk en smakelijk kerstmenu voor bierliefhebbers.

Het dagdagelijkse leven is maar al te vaak te hectisch. Maak het jezelf daarom gemakkelijk. Sommige dingen kunnen nu eenmaal veel sneller geregeld of gedaan worden. Neem de zaken ook niet al te zwaar op. Dit is misschien wel het moeilijkste, maar tegelijkertijd het belangrijkste advies. Neem dus ook het kerstdiner niet al te serieus. Het helpt niets als je de hele dag tegen je zin in de keuken staat te zwoegen. We bieden je een snel en smakelijk alternatief.

Grijze Garnalen

Ingrediënten:

  • 1/2 kg ongepelde grijze garnalen

Bereiding

Gewoon opdienen.Laat je gasten zelf de garnalen pellen.

Pairing: Rodenbach of Brouwers Verzet Oud Bruin.

Pompoensoep met Poperings Hommelbier

Ingrediënten:

  • 1 kilogram pompoen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 1 liter kippenbouillon
  • boter
  • peper & zout
  • tijm en laurier
  • 15 cl Hommelbier
  • peterselie
  1. Kuis de pompoen, ontpit en schil. Was de andere groenten en snijd ze in grove stukken.
  2. Stoof de groenten een paar minuten in de hete boter.
  3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten garen.
  4. Mix de soep.
  5. Voeg voor het opdienen het Hommelbier toe en bestrooi met peterselie.

Pairing: Serveer met een Hommeltje.

Kalkoenburger

Ingrediënten:

  • 400 g kalkoenfilet
  • scheutje olijfolie
  • 4 krokante broodjes
  • veldsla
  • versgedraaide mayonaise
  • peper & zout

Bereiding:

  1. Smeer de kalkoenlapjes in met een beetje olijfolie.
  2. Kruid met peper en zout en gril ze kort aan elke kant.
  3. Doe ze in een ovenschaal en laat ze nog 2 minuten verder garen in een matig hete oven.
  4. Snij de broodjes open en besmeer de onderkant met mayonaise.
  5. Beleg de broodjes met veldsla en een plak kalkoen.
  6. Lepel flink wat mayonaise over de kalkoen.
  7. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Pairing: Ter Dolen Blond.

Chocolademousse

Ingrediënten:

  • 6 eiwitten
  • 1 lepel suiker
  • 4 repen fondant chocolade
  1. Klop het eiwit zeer stijf. (gebruik een uiterst zuivere kom)
  2. Voeg voorzichtig de suiker toe. Steeds goed kloppen.
  3. Meng er de gesmolten chocolade onder.

Pairing: Rochefort 10

Foto© Designed by Freepik.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!