Hopspot

by Van Steenberge

In het relanceplan van de Vlaamse regering werd de toeristische sector niet vergeten. Deze had het niet gemakkelijk tijdens de lockdowns. Groot was onze voldoening wanneer we merkten dat daar resoluut de bierkaart werd getrokken. Zo investeert Toerisme Vlaanderen in niet minder dan 13 brouwerijen om hen te ondersteunen in het ontwikkelen en versterken van bezoekersbelevingen. Het Hopspot concept van Brouwerij Van Steenberge is één van de projecten die werd weerhouden. Een eigentijds concept dat een brede toeristische beleving biedt aan de bezoeker in een regio waar op dit vlak nog niet al te veel te rapen viel. We kregen een voorproever en eerlijk … dit is meer dan het ontdekken waard.

Brouwerij Van Steenberge geeft aan met Hopspot terug te gaan naar hoe het allemaal begon. De nu internationaal bekende brouwerij startte 200 jaar geleden vanuit een bescheiden ‘boerenstiel’ en het ‘toeval’ wil dat Hopspot gevestigd is in een 200 jaar oude boerderij en weer volop de kaart kan gaan trekken van het lokale. Terug naar het plattelandsleven, het kleinschalige, het meer experimentele brouwen…

Naast een brouwerij met degustatieruimte beschikt Hopspot nog over vier comfortabele gastenkamers en zalen voor teambuildings, vergaderingen en feesten. Er worden rondleidingen van de brouwerij en de aanpalende hopvelden aangeboden en om echt te komen tot een totaalbeleving biedt Hopspot ook een mooi staaltje biergastronomie aan in haar brasserie. Brasserie die ze zelf omschrijven als “de ongedwongen speeltuin van chef Killian die je smaakpapillen met lokaal lekkers doet dansen. Achter de stoof van de open keuken doet hij z’n ding: hij vertaalt smaken van het verleden moeiteloos naar hedendaagse borden, met een portie durf én een knipoog naar bier. Zijn biervat borrelt over van inspiratie!”

Gevolg is een wisselende kaart die met de seizoenen mee evolueert en wat wij konden proeven was best ‘tongstrelend’. Ook de recencenten van Gault&Millau waren blijkbaar gecharmeerd en namen Hopspot maar meteen op in de nieuwe gids.

De beleving treedt ook buiten de terreinen van Hopspot. Je hebt de mogelijkheid om een podcast wandeling van 10,7km te doen die jou via de vier hoofdingrediënten van bier een mooi stukje meetjesland laat ontdekken. Om het ‘af’ te maken heb je de optie om een ‘Hopspot knapzak’ te bestellen zodat je bij elke locatie ook een aangepast bier (of niet alcoholisch alternatief) kunt nuttigen om het beluisteren van de potcast nog wat aangenamer te maken.

Met andere woorden een vat vol belevingen, op en rond ‘den hof’. Genoeg om er een dag(deel) plezierig en lekker mee te vullen. Noem het een nieuwe ‘hopspot’ of een ‘place to be(er), maakt niet uit, probeer het gewoon uit!

www.hopspot.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open