Cordon Bleu Waar de naam van dit gerecht vandaan komt is niet 100% duidelijk maar het heeft waarschijnlijk wel een ‘Frans kantje’. Het zou met de Ridderode van de Heilige...
Beer & Upper at Home Zythologe Kristel Logie heeft samen met Upperlady Ellen Beernaert wel een heel bijzonder concept op poten gezet. Alles draait om lingerie, massageolie, sexspeeltjes en …...
Zomerwild & Affligem Groothandel Sligro-ISPC pakt uit met promotie voor zomerwild: “Wie écht wild wil eten, koopt het best ree. Dit edele wild kan niet gefokt worden en is daarom...
RAMBO – Snack Américain Hamburgers zijn allang niet meer een voorrecht van fastfoodketens. Sinds enkele jaren, duiken er overal ‘gourmetversies’ van het iconische broodje op. De laatste trend die overgewaaid...
Konijn … zonder pruimen! Sommigen krijgen konijn onmogelijk door hun strot. Zo schattig en ‘huisdieren’ eet je toch niet… als je op den buiten bent opgegroeid, die beestjes overal hebt...
Iedereen kent Stella Artois. In ons landje is het een dagdagelijkse pils. in de rest van de wereld is het een ‘Premium Lager’. In realiteit is het een hoog technologisch...
150 jaar Duvel Het is 150 jaar geleden dat Jan Leonardus Moortgat zijn brouwerij boven het doopfont hield. Vandaag zeggen dat Duvel Moortgat in al die jaren is uitgegroeid tot...
De film Kramer vs. Kramer blijft ons inspireren. Vandaag vergelijken we Ename Pater van Brouwerij Roman, Pater 6 van Brouwerij St. Bernardus en Kappitel Pater van Leroy Breweries. Ename Pater...
Taboulé Taboulé of tabouleh is een fris gerecht uit de Libaneese / Syrische keuken. Vaak wordt het eerder als voor- of bijgerecht geserveerd, maar je kunt er gerust een volwaardige...
Het bier Klootzakske, zo’n drie jaar geleden gelanceerd, heeft nu met Hete Klinke een vriendin. “Een zacht en toegankelijk biertje met een alcoholgehalte van 6,9 procent, als ode aan alle...
Telg uit biergeslacht verbouwt wijn met zicht op de hopvelden Martin Bacquaert is de trotse eigenaar van wijndomein Entre-Deux-Monts in het Heuvelland. De naam Bacquaert staat in West-Vlaanderen synoniem voor...
Jij kiest! Voor ons volgend nummer van Bier Grand Cru willen we jou graag inspraak geven voor de cover. Er werden vier ontwerpen gemaakt in verschillende stijlen. Laat ons via...
Oosterse kalkoenragout & Wittekerke Een snelle en smakelijke kalkoenragout. Laat je betoveren door de keuken uit het Verre Oosten. Romige kokosmelk, mals vlees, knapperige groenten en gele kerrie zorgen voor...
Kramer vs. Kramer is een Amerikaanse film uit 1980. De titel inspireerde ons om de Extra van Westmalle te vergelijken met de Extra 4 van St.Bernardus. Westmalle Extra Extra 4...
Boterham gedroogde worst & Maredsous Bruin Een lekker belegd broodje op deze vrijdag avond? Dat maak je toch gewoon zelf! We gaan voor een versie met gedroogde worst en olijven....
Gisteren was het onze Nationale Feestdag en genoten we van een vrije dag. Vandaag is het ‘National Hotdog Day’ in de USA. De Amerikanen verorberen jaarlijks ongeveer 2 miljard stuks,...
Vispapillot De papillot of het koken ‘en papillote’ (vrij vertaald ‘in een enveloppe’) is een kooktechniek waarbij bepaalde voedingswaren in een buideltje worden gekookt / gestoomd. Je kunt er zo...
Provençaalse aardappelschotel met courgette Dit is een uiterst gemakkelijk en smakelijk vegan gerechtje. Het is ee soort koekje van aardappelen en courgette met provinciaalse kruiden. We drinken hierbij een Super...
‘Hoger, Lager’ was het meest geliefde spelprogramma van de jaren ’80, met één duidelijke vraag: hoger of lager? Walter Capiau stelde telkens een vraag waarop de ene ploeg met een...
Kruidige couscous met courgette en Berloumi Dit is een zomers gerecht met een speciaal ingrediënt, namelijk Berloumi. Voor diegenen die de kaas nog niet kennen, het is de Belgische of...