Een klassiek Vlaams gerecht bereid met een iconisch bier uit Antwerpen – een Bolleke Koninck natuurlijk. We weten zeker dat dit gerecht zelfs op de parking in de smaak valt!...
Dit is een prachtig bier uit het Oost-Vlaamse Buggenhout. Foto’s © Bart Van der Perre
...Stadsbrouwerij Sneek heeft een ode aan de metalband My Minds Mine gebracht door middel van een bijzonder speciaalbier. Gastheer Marcel Jansen van de brouwerij is met dit idee gekomen als...
Ons wekelijks bier Januari wordt verondersteld een nogal ‘droge’ maand te zijn. Dat is dan waarschijnlijk zonder de veeltallige nieuwjaarsrecepties mee te rekenen, want als je dacht dat het na...
Een ‘Duvel’ gerecht voor een koude winterse dag, het is één van onze persoonlijke favorieten. I ngrediënten: Bereidingswijze: Pairing: Een stevige Duvel is de perfecte match bij dit gerecht. De...
We delen graag de visie van Zythos. Tom, Ruben en Zita hebben ongewild het nultolerantiedebat hoog op de agenda gezet. Jan en alleman heeft er zijn mening over, dus ook...
Kaasfondue komt uit de Zwitserse bergen, waar ze wisten hoe je kou met kaas moet bestrijden. Het is romig, hartig en smaakt naar pure gezelligheid. Dippen, eten, lachen – het...
Verloren Maandag wordt traditioneel gevierd op de eerste maandag na Driekoningen, al leeft die traditie vooral in en rond Antwerpen. Daar worden massaal worstenbroden en appelbollen gegeten, thuis, op kantoor...
Jenever en bier. Twee eeuwenoude Nederlandse ambachten, worden verenigd in het vat, want distillateur Rutte uit Dordrecht geeft exclusieve jenevervaten weg aan lokale brouwers. Ontdek de magie van bier dat...
Een koude zaterdag? Dat vraagt om bieren die je écht verwarmen. Vergeet de blonde knaapjes, dit is het moment voor het zware geschut: een krachtige Quadrupel, een stevige Barley Wine...
Ons wekelijks bier Als we Frank Deboosere mogen geloven, valt gemiddeld gesproken de koudste dag van de winter op 10 januari. Hij zou het toch moeten weten, dus geloven we...
Stap binnen in Café Belgica, en je voelt het meteen. De geur van bier, het geroezemoes van gesprekken, en die typische sfeer van een Belgisch bruin café. Harry Gruyaert weet...
Een paar leuke ideeën Draf, of bierbostel zoals onze Noorderburen het noemen, is een veelzijdig bijproduct van het brouwproces. Meestal wordt dit verwerkt als veevoeder en als je over grote...
Terwijl Dry January begonnen is, blijkt dat de behoefte aan een alcoholarm en -vrij aanbod in de horeca nog steeds groeit. Dit blijkt uit onderzoek van Lowlander, uitgevoerd door Future...
Van een huwelijksbier naar een Belgische klassieker, dat is Hopus in een notedopBrouwerij: Brasserie Lefebvre (BE) Foto © Bart Van der Perre
...Een Brusselse instant klassieker. Foto © Bart Van der Perre
...Ons wekelijks bier Voila, het is zo ver, 2025 is zijn hok uit. De goede voornemens staan waarschijnlijk weer hoog op de agenda en net als alle voorgaande jaren zal...
Brouwerij Huyghe, bekend van het iconische Delirium, kondigt met trots de overname aan van Het Anker. Charles Leclef, als 5e generatie eigenaar van Het Anker had wegens een gebrek aan...
Het eerste glas bier van 2025. Daar is ‘ie dan. Nog voordat je goede voornemens écht van start gaan, pak je dit moment. Want zeg nu zelf, wat is een...