Grappig toeval. Een aantal weken geleden kocht ik het boek ‘The Meaning of Beer’ van Johnny Garrett in de prachtige onafhankelijke boekhandel Donner in Rotterdam. Je weet wel: “Je kan...
In het artikel van gisteren over ‘De Warmste Brouwers’ grapten we nog: “Hopelijk serveren ze het bier niet te warm.”Maar dat roept meteen de vraag op: wat is eigenlijk de...
Het thema van De Warmste Week 2025 is “onzichtbaar ziek zijn” — aandoeningen die niet meteen zichtbaar zijn, maar een grote impact hebben op het dagelijks leven. Het fonds van De Warmste...
Ons wekelijks bier We zijn klagers, hebben zelden genoeg en kijken zo graag jaloers naar dat o zo groenere gras aan de overkant. Als je er even echt bij stil...
vintage geuze & fijne vondsten in de kelder Komend weekend is het zover: Brouwerij Boon nodigt alle liefhebbers uit voor de Kelderdagen 2025, een drie dagen durend feest voor wie...
een wilde kerst vol karakter De dagen zijn stevig aan het korten, de lichten fonkelen al hier en daar, het wordt gezellig en knus in de huizen, … winter is...
Zeezuiper dankt zijn naam aan een oud moerasgebied dat, zo zei men, “kon zuipen als de zee”. Eeuwen geleden voorzag dit waterrijke landschap de stad Bergen op Zoom van kostbaar...
Stoofschotels zijn hartverwarmende gerechten die over de hele wereld geliefd zijn. Deze langzaam gegaarde maaltijden hebben een rijke, volle geïntegreerde smaak en zijn perfect om te genieten tijdens koude dagen...
In Bierradio Brewpod #41 gaat Fedor Vogel in gesprek met Frank en Karel Boon van Brouwerij Boon in Lembeek. Vader en zoon vertellen openhartig over 50 jaar brouwerspassie, de rijke...
Wat is een stad zonder haar cafés, brouwers en stokers? In Aalst weten ze daar het antwoord op: een stad zonder ziel. Gelukkig blaast Museum ’t Gasthuys die ziel nieuw...
Ons wekelijks bier Dat de wereld doordraait en dat het er alleen maar zotter op wordt, is een mening die velen delen. Al meer dan 3 decennia vraagt het WHO...
“Ladderzat” is een heerlijke uitdrukking voor iemand die flink boven zijn theewater is. De herkomst is niet helemaal zeker, maar er zijn twee populaire verklaringen. Volgens de eerste verwijst de...
De Petrus-bieren van Brouwerij De Brabandere zijn een vaste waarde in het Belgische bierlandschap. Volgens de brouwerij vormen ze zelfs de sleutel tot de bierhemel – net zoals Petrus in...
Eurobrouwers moet eind november definitief de deuren sluiten in de Glasfabriek in Schiedam. De locatie wordt in december gesloopt om plaats te maken voor woningbouw, dat nieuws kwam afgelopen maandag,...
Lindeboom Bierbrouwerij bestaat dit jaar 155 jaar. In 1870 richtte Willem Geenen een bierbrouwerij op naast zijn huis bij de tachtig jaar oude linde. Daarmee startte Willem de geschiedenis van...
Affligem presenteert wederom een exclusieve limited edition die de smaakpapillen van bierliefhebbers prikkelt: de Affligem VI Donker Deluxe. Waar zorgvuldig geselecteerde cacao en bekroond Affligem-bier samenkomen. De Affligem VI Donker...
Ons wekelijks bier Ooit stelde Gerhard Schröder voor om de ‘Dag van de Duitse Eenheid’ als feestdag af te schaffen ten gunste van de economische activiteit van het land. Daar...
Zin in een Belgische klassieker met een twist? Deze mosselen in Oude Geuze Boon zijn puur culinair erfgoed: fris, romig, een tikje venkel en de unieke zurigheid van de geuze....
Sinds 2012 produceert St.Bernardus jaarlijks een beperkt aantal Magnum-flessen van 1,5 liter. De Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus Magnum-fles met het logo van de brouwerij...
Aan de oevers van de Schelde, in Oudenaarde, vind je de resten van de Ename Abdij. Ooit een machtige benedictijnenabdij, gesticht in 1063, waar monniken baden, werkten en… brouwden. Want...